PADLESPORT

PADLESPORT

Vi formidler invitasjon til Vestfjordløpet og Nesøya rundt 14. mai fra Bærum Kajakklubb

og håper at Moss blir representert i år?

 

 

 

 

Redigert 21/04/15 .

MOSS KAJAKKLUBB

PADLESPORT

Består av flere grener, og vi liker dem alle. Men det som har vært vår klubbs sterkeste satsningsområde er

konkurransepadling som kalles "Flattvann".

 

NÅ BEGYNNER DET Å BLI TRADISJON - VI INVITERER IGJEN TIL TRENINGSSAMLING 2016

I år er datoene 28-29 mai 2016

For tredje år på rad ønsker Moss Kajakk klubb samtidig å invitere til en uformell treningsamling med fokus på padlere i G/P 14 og ungdom. Samlingen starter etter løpet med litt sosialt samvær og en del trening.

Dersom det er ønske om det kan både yngre og eldre padlere delta på samlingen. Eldre padlere kan da gjerne bistå som trenerressurser.

 

Innkvartering og mat:

I håp om at vi får med enda flere padlere i år enn tidligere har vi valgt å bo på Krapfoss skole istedenfor i klubbens lokaler. Vi vil da ha kajakkene liggende ved skolen om natten så det blir padling fram og tilbake til klubben begge dager. Da dette er et uformelt tilbud vil det legges opp til en relativt enkel servering, men mat skal det bli.

 

Treningsopplegg:

Lørdag morgen går Vansjø rundt av stabelen. Med sine tre ulike lengder. 22km, 10km og 2-3 km vil de fleste kunne finne en løype som gir en tilstreklig utfordring. Fram mot Nordisk/NM maraton 10 juni er det på sin plass å øve på overbæring rundt klubben, bading og andre aktiviteter. Samlingen avsluttes søndag morgen med en gruppeinndelt fellestrening før vi spiser lunsj og dra hvert til vårt. Hvordan denne siste treningen legges opp, vil bli avtalt på morgenen, avhengig av formen etter løpet dagen før. Det vil være mulig å låne kajakk hvis noen trenger det.

 

Vi har i år fått med oss Eirik Verås Larsen som etter endt Vansjø rundt skal holde innlegg for de som deltar på samlingen. Han vil da holde et seminar om trening generelt i utviklingsperspektiv, men snakke spesifikt om utholdenhetstrening og bygging av anaerob/aerob kapasitet, samt teknikk.

 

Kontakt Vegar Kristiansen for mer informasjon/påmelding. vegark73@gmail.com eller tlf 99593753.

 

Last ned invitasjonen som PDF her, og del ut til aktuelle deltakere

TRENINGSSAMLING MED OVERNATTING ETTER VANSJØ RUNDT 2015

Etter Vansjø rundt ble for andre år på read gjennomført en treningssamling med ungdommer fra Strand Kajakk Klubb.

 

Clive Jones stilte med 8 padlere fra Strand, mens Moss stilte med 5 padlere pluss trener Vegar. Det ble gjennomført tre treningsøkter med overantting og sosialt samvær for å knytte miljøet sammen.

 

Etter stemninga å dømme hadde de aller fleste det bra og mulighetene er store for at neste års gruppe blir enda større. Det er ikke ofte vi klarer å kjøre treninger med så stor gruppe som dette.

 

De hadde også med en K4 som Moss skal kjøpe av StrandKK. Dette vil gjøre det lettere for oss å trene lagbåt da denne er bedre tilpasset ungdommer enn den seniorbåten vi har fra før.

LØPET "STRANDPROMENADEN" 13. JUNI

 

 

Løpet starter kl 10 fra Strand Kajakk Klubb, og går rundt Kalvøya. Lengden er ca 9 km.

Etterpå blir det premiering, og grillmat til sultne padlere! Dette er er tilbud for alle som liker å padle kajakk og setter pris på det flotte miljøet vi har i kajakk-Norge.

 

Påmelding kan gjøres via Google-docs for enkeltindivider, større lag kan melde seg på direkte via epost! (skkmedlem@hotmail.com)

INDIVIDUELL PÅMELDING PÅ DETTE SKJEMA

 

Vi oppfordrer alle klubber til å stille med flest mulige aktive i lagbåter. Over tid ønsker vi å skape en lagbåt-konkurranse for de yngre som vi mangler på terminlisten.

 

 

Ta kontakt med meg dersom dere lurer på noe!

472 72 536

 

Mvh

Skk v/Morten Minde

NM for lagbåt og Norgescup (NC6) på Gillsvann - Kristiansand - 13 og 14 september 2014

 

Til tross for et par skikkelige regnbyger og litt vind på søndag har denne helga vært veldig bra sett i MKK sine øyne.

 

Tekst: Vegar Kristiansen

Foto: Tore Bastøe

 

K2

Iselin og Selma kjørte UM k2 200m og 500m og kjørte til tross for

lite K2 trening sammen gode løp.

Motstanderne var, som vi visste, veldig sterke.

De andre UM jenter som hadde kjørt sammen mye denne sesongen.

Fryktesløse gikk de ut på banen for å få erfaring til neste år.

Det kan ingen ta ifra dem.

 

K4

Iselin Løken Johannessen, Christine Bastøe og Selma Kristiansen kjørte UM k4 200m og 500m.

Vi var nesten nødt til å trekke oss fra den historiske k4 båten. Da det viste seg at en av padlerne (Eva Marie Olsen) var blitt syk og ikke kunne delta på stevnet hadde vi en kort rådføring med de tre gjenværende på fredag kveld.

Den endte i en enstemmig avgjørelse om at de ikke var dratt så langt for ikke å kjøre et historisk løp for Moss Kajakk Klubb sin del. Med nesten tomt tredjehull stilte vi på start med en k3 pluss en liten bamse kalt opp etter den syke for anledningen.

 

Iselin som var den eneste ekte UD padleren var ganske tydelig i sin tale. "Jeg har ikke kommet så langt for kun to k2 løp. Får vi lov kjører vi.....". På lagledermøte spurte jeg om det var lov i henhold til reglene.

Jeg fikk svar om at de ikke hadde hørt at det ikke var lov så da kjørte vi, men fylte opp tredjehullet med en liten bamse lånt fra Selmas Bror Brage (6 år) med påteipet åre. Eneste problem kunne være at bamsen ikke hadde klubbdrakt.

Med en bredere kajakk og en padler mindre gikk det vel som det burde, men jentene var kjempefornøyd med innsats og resultater. Mkk er kjempefornøyd med denne prestasjonen og Iselin fikk sine fire løp.

 

Padlernes prestasjoner:

Sindre Borch:

1000m 3 (plasss B finale)

200m 4 (plasss B finale)

500m 2 (plass B finale)

5000m 8 (plass)

 

Hadde noen tøffe løp, men var alt i alt fornøyd med helgas innsats.

 

Lars Fredrik Holberg: G14 (7 plass i NC 2014)

200m 5 plass (ny pers og første gang under 50 sekunder)

2500m 7 plass

500m 4 plass (årsbeste)

 

Lars og MKK er kjempefornøyd med prestasjonene i dette stevnet og med sesongen generellt.

Lars er i rute for neste års bytte til UH da håpet er at han skal fortsette med den gode progresjonen, selv om motstanden nok blir veldig hard.

 

Selma Kristiansen (G14 + UM k2 og UM k4) (Fortsatt nr nr 2 i NC 2014)

200m 2 plass (med ny pers)

2500m 1 plass

500m 2 plass (med ny pers pga mye medvind)

 

Selma har til nå i år vært ubeseiret på 500m. Hun hadde full kontroll på konkurentene i forsøket der hun også padlet med sin argeste konkurrent. I finalen var hun imidlertid litt for sliten atter at hun ble forespurt om å delta i sitt tiende løpet under stevnet. 500m k4 mix 12/14.

Dette løpet gikk i pausen mellom forsøk og finale på P14 500m. Planen var å ikke delta i dette løpet pga, antallet løp, men da hun ble forespurt klarte hun ikke å svare nei. Etter 10 løp på en helg ble det en god blund i bilen på vei hjem.

Selma sier at skolen i år kommer til å ta mer tid og at treningen nok må nedprioriters. Hun er imidlertid i rute for neste års bytte til UD. Hun håper selv at hun skal fortsette den gode progresjonen, selv om motstanden nok blir veldig hard.

 

Christine Bastøe (p14)

200m 7 plass i (B-finale)

2500m 35 plass

500m 4 plass (B-finale)

 

Rytis Sakalauskas (g12)

200m 5 plass (A-finale)

1000m 7 plass (A-finale)

500m 5 plass (A-finale)

 

Adam Kristiansen (g12)

200m (7 plass C-fianle)

1000m 29 plass

500m 7 plass i (C-finale)

 

Ludvig Hagen (g12)

200m (2 plass D-finale)

1000m 30 plass

500m 9 plass (C-finale)

 

Alle guttene i G12 gjorde gode løp og møtte denne gangen flere nye sterke padlere. Adam og Ludvig bytter til G14 neste sesong og gruer seg litt til hardere konkurranse. Effektiv trening i klubbhuset i vinter og en god start på neste sesong vil være viktig for neste sesongs resultater.

 

De to nyeste løpspadlerne Ludvig Hagen, Christine Bastøe var kjempefornøyd med egen insats. Det var litt spenning før start på første løp, men de kom seg raskt over nervene. De fikk en tøff start mot en del betraktelig mer erfarne padlere, men de syntes dette var en spennede idrett og en artig helg. Iselin Løken Johannessen padlet sitt første stevne i Koksabukta sist helg der hun padlet k1. Alle tre har trent kajakk i under et år og gjorde en kjempeprestasjon under helgens stevne.

 

I tillegg til alt dette har det blitt kjørt to k4 lagbåt løp. I k4 mix ble lagene blandet fra alle deltagerne og Lars Holberg og Ludvig hagen satt i hver sin båt som endte på henholdsvis første og andre plass. Dette har vært en testløp serie som begynnte i fjor og er blitt en populær begivenhet på alle NC etter dette. I lagbåt løpet kjørte Moss med Lars, Adam, Rytis og Ludvig fra Mkk.

 

 

Selma Kristiansen (foran) og Iselin Løken Johannessen er svært fornøyd med innsatsen etter endt løp i k2 200m på Gillsvann i Kristiansand. Foto: Tore Bastøe

Selma Kristiansen (foran), Christine Bastøe, bamsen Eva Marie og Iselin Løken Johannessen Foto: Tore Bastøe

Selma Kristiansen (nr 19) padler inn til gull på 2500 m langløp. Foto: Tore Bastøe

Moss stilte med lagbåt i 12/14 årsklassen under helgas norgescup stevne på Gillsvann i Kristiansand. Adam Kristiansen(G12)(forran), Lars Fredrikk Holberg (G14), Ludvig Hagen(G12), Rytis Sakalauskas(G12) gjør seg klar til å forsvare Moss sin ære på 200m. Foto: Tore Bastøe

Copyright © All Rights Reserved